Billede af: Pexels
Dato: 03. February 2021

Verdens Første Computerspil

Man mener, at der findes lidt over en million videospil i dag, hvoraf langt de fleste er små og ukendte spil, der aldrig bliver kendt eller får succes. Og så er der de store, der tager hele branchen med storm, og nogle gange endda skaber en helt ny industri, som vi har set det med Counter Strike.

Vi skal dog ikke særlig lang tid tilbage, før der slet ikke fandtes noget, der hed computerspil. Det første computerspil blev programmeret i 1961 af nogle studerende fra det amerikanske universitet MIT.

Spillet blev døbt Spacewar! Og fik efterfølgende meget stor succes, og udkom endda i en lang række forskellige udgaver senere hen. Dengang var det dog ikke den brede befolkning, der havde adgang til en computer. Faktisk fyldte de fleste et helt rum, og blev kun brugt i forbindelse med forskning eller lignende.

Dog havde de en computer på universitet, som de kunne bruge. Spillet fyldte dengang imponerende 9 kilobytes, hvilket var ikke så lidt.

I dag kan man stadig spille alle de gamle spil, og man kan endda spille den første og originale udgave, der er hele 60 år gammelt i dag. Selvom det ser ud af meget lidt, og i det hele taget er en undervældene oplevelse, så lagde den grund for hele den spilindustri, som vi kender i dag.


Relateret indhold

Hvordan laver man computerspil?

Hvordan laver man computerspil?

Her er et par måder at lave computerspil på: Brug et spiludviklingsprogram som Unity eller Unreal Engine. Disse program…

Læs mere

Liste: Klassiske computerspil

Liste: Klassiske computerspil

Der findes en masse klassiske computerspil, videospil og alle andre navne, vi har opfundet for at prøve at definere alt …

Læs mere

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

Har du et barn du er bekymret for i forhold til hvad computerspil kan gøre ved dem?  Så læs med her og bliv kloger…

Læs mere

Hvad er gaming?

Hvad er gaming?

Langt de fleste af os gamer i dag, men hvad er gaming? Gaming er en betegnelse for, at du spiller et spil på en digital …

Læs mere