Billede af: Pixabay
Dato: 19. January 2021

Hvad Er Gaming?

Langt de fleste af os gamer i dag, men hvad er gaming? Gaming er en betegnelse for, at du spiller et spil på en digital platform. Gaming dækker derfor over både det at spille på en mobiltelefon, computer eller en konsol.

Tidligere var gaming det, som man kaldte for at spille computer. I dag er gaming ikke udelukkende tilknyttet en computer eller en spillekonsol, da de mange digitale platforme har gjort, at muligheden for at spille er til stede langt flere steder.

Sådan gamer du

Hvis du er en hardcore gamer, så vil du nok rynke lidt på næsten, hvis nogen siger, at de gamer, når de spiller på mobiltelefonen. Men det er skam sandt nok. Uanset om du spiller Hay Day på mobiltelefonen eller CS:GO på computeren, så er der tale om gaming.

Gaming som definition er derfor meget bredt, idet det ikke dækker over blot en enkelt platform eller type spil. Definitionen "gaming" dækker meget bredt og kan dermed dække spil, som de fleste ikke vil relatere til hinanden.

Som fritidsaktivitet er gaming i dag meget udbredt. Godt halvdelen af befolkningen gamer dagligt, mens gaming ikke længere blot er en fritidsaktivitet for børn og unge. 

I dag gamer både mænd og kvinder, børn og voksne. Gennemsnitsalderen for en "gamer" ligger i de fleste vestlige lande på omkring 35 år, hvilket faktisk giver et stort spænd i befolkningen fra mindre børn til pensionister.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til dette indlæg. avXperten forhandler blandt andet netværkskort. Vha. avXperten overlever denne hjemmeside.


Relateret indhold

Hvordan laver man computerspil?

Hvordan laver man computerspil?

Her er et par måder at lave computerspil på: Brug et spiludviklingsprogram som Unity eller Unreal Engine. Disse program…

Læs mere

Liste: Klassiske computerspil

Liste: Klassiske computerspil

Der findes en masse klassiske computerspil, videospil og alle andre navne, vi har opfundet for at prøve at definere alt …

Læs mere

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

Har du et barn du er bekymret for i forhold til hvad computerspil kan gøre ved dem?  Så læs med her og bliv kloger…

Læs mere

Verdens Første Computerspil

Verdens Første Computerspil

Man mener, at der findes lidt over en million videospil i dag, hvoraf langt de fleste er små og ukendte spil, der aldrig…

Læs mere