Billede af: Pixabay
Dato: 19. January 2021

Første Computerspil Nogensinde - Her Er Det Allerførste

Hvad er det første computerspil nogensinde? Verdens første computerspil er Spacewar, der blev lavet på den amerikanske skole MIT i 1962.

Spacewar blev muligt, da MIT-computeren TX-o gjorde det muligt at programmere den, da den havde transistorer i stedet for radiorør. Skabelsen af Spacewar har dermed været revolutionerende for en lang række teknologier.

De skabte Spacewar

Spacewar blev skabt af fem science fictionfans, der studerede på MIT. De gik sammen om at skabe Spacewar ved at udnytte TX-o og DEC PDP-1, der var en af de andre computere på MIT.

Det lyder ikke af meget i dag, men Spacewar brugte hele ni kilobyte hukommelse, mens det blev vist på en monitor med 30 linjer. 

De fem MIT-studerende der skabte Spacewar og revolutionerede spille- og computerindustrien var: 

  • Dan Edwards
  • Alan Kotok
  • Peter Sampson
  • Martin Graetz
  • Steve "Slug" Russell

Spacewar findes den dag i dag i utallige versioner. Originalen kan den dag i dag - altså godt 60 år efter, stadig spilles på internettet. Så du kan stadig prøve at opleve at skyde raketter med den teknologi, der i 1962 var banebrydende og revolutionerende.

Det første kommercielle computerspil udkom 11 år senere, da Atari i 1973 udgav spillet Pong, hvor man skulle spille en form for virtuel bordtennis. Pong var på mange måder mere simpelt end Spacewar, men det viste sig at være overraskende langtidsholdbart og underholdende.


Relateret indhold

Hvordan laver man computerspil?

Hvordan laver man computerspil?

Her er et par måder at lave computerspil på: Brug et spiludviklingsprogram som Unity eller Unreal Engine. Disse program…

Læs mere

Liste: Klassiske computerspil

Liste: Klassiske computerspil

Der findes en masse klassiske computerspil, videospil og alle andre navne, vi har opfundet for at prøve at definere alt …

Læs mere

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

hvordan påvirker computerspil børn og unge?

Har du et barn du er bekymret for i forhold til hvad computerspil kan gøre ved dem?  Så læs med her og bliv kloger…

Læs mere

Verdens Første Computerspil

Verdens Første Computerspil

Man mener, at der findes lidt over en million videospil i dag, hvoraf langt de fleste er små og ukendte spil, der aldrig…

Læs mere